07-02-2017

Het letterfeest in groep 3

Op onze eerste schooldag leerden wij het woordje 'ik'. Nu kennen wij alle letters al!

De juf vond het toen reden voor een feestje. Alle ouders hebben een uitnodiging ontvangen om bij dit feestje aanwezig te zijn. Voor de kinderen was het nog één grote verrassing. Samen hebben wij een versje geleerd over 'een klas vol letters', maar ze hadden geen idee waarom wij dit oefenden. Ze wisten alleen dat er binnenkort mensen gingen luisteren naar dit versje. Toen we maandag een broche knutselden met letters er op en op dinsdagochtend allemaal al letters door de school hingen, vonden ze dit wel een beetje gek. 's Middags werd het voor iedereen al snel duidelijk, wij vieren feest! 

Alle 34 letters hingen in de school en bij elke letter stond een kleine opdracht (bijv. o een dier = olifant, hond). Daarna hebben wij even met elkaar buiten gespeeld, zodat alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s al stilletjes naar de klas konden gaan.

 

’s Ochtends werd de vraag nog gesteld door een leerling, ‘maar juf wat voor mensen komen er vanmiddag dan?’. Je moest alle trotse gezichten eens zien. Onze directeur heeft de diploma’s uitgereikt en daarna hebben wij met elkaar geproost op dit mooie resultaat en de gezellige middag met elkaar! Wij kennen nu alle letters en zijn nu gestart in kern 7. We leren nu om echte verhaaltjes te lezen en hier vragen over te beantwoorden. 

 

Groetjes,

Groep 3